В українському сегменті інтернету з’явився новий сайт ОТЧЕНАШ.укр.

#ОТЧЕНАШ замислюється як великий просвітницький проект, мета якого – розповідати простою і зрозумілою мовою про віру, чесноти, свята, традиції та все те, що християнин має знати #ЯКОТЧЕНАШ, а також відповідати на релігійні запитання українців.

Відео дня

Подробиці щодо планів #ОТЧЕНАШ та про команду проекту в розділі «?»

Проект розпочинається з розділу #СВЯТОДЕНЬ, що є сучасним православним календарем з авторськими переказами історій про життя святих, написаних на Святій горі Афон та перекладених з французьської видавництвом «Дух і Літера». Також до роботи над розділом запрошені відомий церковний історик Владислав Дятлов та відомий сучасний художник Юрій Нагулко.

Розділ ЧИТАННЯ ДНЯ сайту дає можливість користувачу ознайомитися з текстами Святого Письма, які в цей день пропонує Церква.

Розділ ТРАДИЦІЇ ДНЯ, окрім народних і церковних традицій, пропонує рецепти, розповідає про трапезу під час посту та нагадує, яким цей день був історії.

Окремо «ОТЧЕНАШ радить», що в цей день можна ПОЧИТАТИ, ПОСЛУХАТИ або ПОДИВИТИСЯ. Музику для слухачів розділу #ПОПКУЛЬТ підбирає відомий радіоведучий, протодиякон, регент церковного хору та диригент естрадно-симфонічного оркестру Микола Лисенко (праправнук Миколи Лисенка – всесвітньовідомого композитора і автора музики духовного гімну «Боже Великий Єдиний нам Україну храни»).

Поспілкуватися з авторами проекту та поділитися думками і пропозиціями щодо його розвитку можна на сторінці в Facebook https://www.facebook.com/otchenashukr.

"Православіє в Україні"