Киево-Печерской лавры

Намісник Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел в перший день Великого посту звершив чин читання першої частини Покаянного канону Андрія Критського в храмі святої вмч. Варвари на території Київської обласної лікарні №1.

Владика Павел звернувся до парафіян з настановою. Він сказав про те, що нині Церква закликає до подвигу: молитви, стриманості та посту.

"Гріхопадіння перших людей та наслідки їх відпадіння від Бога сталися через те, що вони послухали лукавого змія. І в наші дні ворог роду людського знущається над людьми. Ми бачимо, як проливається невинна кров, батьки не турбуються про дітей, діти ж нехтують батьками. Такий же відчай, який прийшов до Першоотців після їхнього вигнання з Раю, і зараз відчувається при віддаленні від Бога.

Відео дня

Пост нагадує про необхідність забути гріховне життя, змінюючи його на богоугодне. Ми повинні відмовитися від брехні, наклепів, зневіри, робити добро, чим і буде надана допомога власній душі", - цитує намісника сайт лаври.

Митрополит Павел ще раз нагадав, що мало тільки тілесно постити, потрібна ще молитва, щоб піднестися над суєтним світом на двох крилах чеснот. Тільки щира молитва може повернути Боже благословення, тільки сльози і покаяння можуть дати радість Христового Воскресіння".

Намісник обителі закликав молитися про мир у столиці, збереження країни, щоб Господь витер сльози вдовицам, матерям, які втратили дітей і втішив осиротілих, щоб Він змінив печаль на радість.

За матеріалами офіційного сайту лаври