Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Онуфрій у своєму відеозверненні до пастви напередодні Великого посту благословив віруючих на подвиг посту і нагадав про його велику цілющу силу.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, Його Блаженство звернувся до православних християн з напуттям благими справами і молитовним подвигом зробити свій внесок у важкий процес відновлення миру на нашій землі.

Відео дня

Кожен віруючий повинен взяти на себе певну духовну роботу: «Хочу закликати вірних протягом усього посту щоп'ятниці проводити в строгому посту, до заходу сонця не вживати в їжу нічого, крім води і хліба. І з земними поклонами 12 разів прочитати молитву «Отче наш» і 12 разів - «Богородице, діво, радуйся!» Цей невеликий молитовний подвиг буде присвячений тому, щоб в нашій країні нарешті з'явився мир! Хай Бог нам допоможе!», - закликав митрополит Онуфрій.

Предстоятель нагадав про обов'язок кожного християнина молитися з душевною теплотою про тих, хто загинув під час трагічного протистояння і війни на Донбасі, і про тих, хто сьогодні страждає, втратив близьких, став поранений, втратив дах над головою. Всім, хто потрапив у біду в ці дні потрібно допомагати з особливою ретельністю.

Архіпастир закликав віруючих до великодушності, щоб знайти в собі сили відпустити образу, біль, злобу і пробачити один одного: «Якщо ми прощаємо близьким, Бог прощає нам наші гріхи. Людина, яка знаходиться в злобі, не здатна сприйняти благодать прощення. Якщо ми хочемо бути помилуваними Господом, ми повинні помилувати один одного!»