Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 22 лютого звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Предстоятель звернувся до всіх присутніх зі словами проповіді. Нагадуючи, що неділя перед початком Великого Посту є Прощеною, коли Церква звершує спомин вигнання Адама з раю, Блаженніший Владика закликав докласти всіх зусиль, аби через піст відновити в собі образ Божий і присутність Божественної благодаті, втрачені людством після гріхопадіння прабатьків.

Відео дня

“У кожній людині є Божественний образ, живий образ Живого Бога. Цей образ діє в людині через голос совісті, він корегує поступки людини”, — зазначив Блаженніший Митропролит Онуфрій. Він побажав кожному дослухатись до голосу своєї совісті і очищати його повсякденною домашньою молитвою і відвідуванням церковних богослужінь.

Після завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх із початком Великого посту, попросив у своєї пастви прощення і благословив посильний подвиг задля збереження миру в Україні: кожної п’ятниці протягом усього посту до заходу сонця вживати тільки хліб і воду і прочитати дванадцять молитов «Отче наш» і дванадцять молитов «Богородице Діво, радуйся» із земними поклонами.

За матеріалами офіційного сайта УПЦ