р

16 лютого в ризькому храмі на честь Усіх святих відбувся Собор Латвійської Православної Церкви, в якому взяли участь митрополит Ризький і всієї Латвії Олександр, єпископ Даугавпилсский і Резекненский Олександр, клірики і миряни Латвійської Церкви.

Собор Латвійської Православної Церкви схвалив діяльність Синоду Церкви і його відділів та прийняв постанову про діяльність у міжсоборний період, зазначивши, що члени Собору підносять невтомні молитви Пастиреначальнику Господу Ісусу Христу і дякують Йому за милість до Церкви і народу Божу і за збереження Церкви в дні посилення зовнішніх спокус, повідомляє офіційний сайт ЛПЦ.

Особливу увагу делегати Собору приділили проблемам духовно-морального виховання і роботі з молоддю. Також обговорювалася діяльність єпархіальних відділів Ризької і Даугавпилсської єпархій.

Відео дня

Говорячи про внутрішньоцерковну дисципліну, митрополит Олександр, зокрема, сказав: «Наша Латвійська Православна Церква, дуже багато робить для консолідації суспільства на основі традиційних християнських цінностей, була, є, і повинна залишатися цілісною, згуртованою, єдиною. Зберегти цю єдність - наша пряма мета і безпосереднє завдання. Зберегти віру і Церкву та передати нашим дітям і онукам - ось справа, яка має неодмінно вчинятися кожною православною віруючою людиною».

Седмица.Ru