щ

16 лютого у ХВЦ «Арт-Донбас» м.Донецька буде відкрита виставка, присвячена життю та діяльності Святителя Луки (В.Ф.Войно-Ясенецького) - видатного хірурга, архієпископа Сімферопольського і Кримського, повідомляє сайт Донецької єпархії УПЦ.

Матеріали виставки детально познайомлять відвідувачів з біографією святителя Луки, його медичною діяльністю і церковним життям. В експозиції використані фотоматеріали, спогади сучасників, мемуари Святителя.

Головними та цінними на виставці будуть справжні рукописи архієпископа Луки 1947-1951гг. (надані настоятелем храму Святителя Луки Кримського в м.Донецьку протоієреєм Володимиром Швецовим) та ікони Святителя Луки сучасних іконописних майстерень.

Відео дня

Живописні полотна для експозиції надані музеєм міста Донецька, художниками Донецька - Г.Жуковим, В.Євдокимовим, І.Южанковим, Н.Крівопустовим, Т.Комендантом, Т.Маловічко та ін. Рідкісні книги з медицини надав Донецький медичний університет.

Виставка, що підготовлена за сприяння Донецької єпархії УПЦ, спільно з галереєю «Мистецтво і милосердя» м. Севастополь та Донецьким краєзнавчим музеєм, буде відкрита до кінця березня. Повна інформація на сайті: artdonbass.com.ua.