Спроби захоплення храмів Української Православної Церкви порушують логіку мирних ініціатив Мінська. Таку думку висловив голова Синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир Легойда.

Як повідомляє прес-служба відділу, Легойда підкреслив, що недоторканність храмів в Україні - важлива характеристика розвитку мирного процесу.

Представник РПЦ висловив стурбованість повідомленнями про захоплення Хрестовоздвиженського храму в селі Велика Севастьянівка Черкаської області 12 лютого.

Відео дня

«Переконаний, що спроби захоплення храмів порушують логіку мирних ініціатив Мінська, вселивших надію на мир у серця багатьох мільйонів людей», - підкреслив В. Легойда.

Також він висловив думку, що "громадянський мир на Україні невіддільний від припинення суперечок і негараздів, вираженням яких є в тому числі насильство щодо канонічних храмів, про що представники Церкви неодноразово заявляли".

«У храмах канонічної православної Церкви на Україні немає, і не може бути загрози чого б то не було. Це помилкове сприйняття, вирощене злістю і ненавистю останнього часу. І заради очікуваного всіма миру дуже важливо від нього відмовитися», - підсумував голова СІНФО РПЦ.