Заступник голови со. Микола Данилевич заявляє, що не знайомий із Євгеном Петріним, ніколи не бачив його, не розмовляв з ним і не пересікався з ним по роботі. Бо, як запевнює священик, у його відділі працюють виключно етнічні українці та громадяни України.

«З подивом прочитав дивну історію про "православного шпигуна". Але оскільки ці "шпигунські пристрасті" отримали резонанс у ЗМІ і в цій справі згадується Відділ зовнішніх церковних зв'язків УПЦ, в якому нібито працював Є. Петрін, то як заступник голови ВЗЦЗ УПЦ хотів би сказати наступне:

У ВЗЦЗ УПЦ в Києві ніколи не працював співробітник на ім'я Петрін Євген з РФ, і тим більше з ФСБ. Це вигадка. Всі співробітники ВЗЦЗ УПЦ, принаймні з 2007 року, коли я прийшов до Відділу, були і є громадянами України та етнічними українцями, в той час як згадувана особа - громадянин РФ (як видно з публікацій). Чув, що ця людина начебто працював у ВЗЦЗ Московського Патріархату в Москві. Ось туди і звертайтеся, може там його знають краще», - написав він у своїй сторінці на Фейсбук.

Відео дня

Як повідомлялося, що священнослужитель Євген Петрін, звинувачений у державній зраді і шпигунстві на користь США, заявив у понеділок, 9 лютого, що є співробітником Федеральної служби безпеки (ФСБ), передає радіостанція «Ехо Москви».

РІСУ