г

Представники паломницьких служб Української Православної Церкви зустрінуться в галереї «Соборна» на території споруджуваного Кафедрального собору УПЦ на честь Воскресіння Христового. Збори паломницьких служб УПЦ відбудеться 20 лютого. Однією з тем обговорення заплановано Високе Паломництво до Туринської Плащаниці. Відкриття загальнохристиянської святині для поклоніння віруючим відбудеться з 19 квітня по 24 червня, повідомляє «ФОМА в Україні».

Паломницький Центр УПЦ розробив декілька програм відвідин міста Турин, що включають у себе паломництво до святинь Італії, Франції, Іспанії, Португалії та інших європейських країн.

Туринська Плащаниця являє собою велике полотно 4,37 м у довжину і 1,11 м завширшки. Переказ свідчить, що це Плащаниця Самого Ісуса Христа, в яку було загорнуто Його Тіло після зняття з Хреста. Святиня перебуває в каплиці Туринського собору з 1578 року. Вона зберігається в спеціальному саркофазі і виноситься для поклоніння тільки в особливих випадках. Останній раз Плащаницю виставляли з 10 квітня по 23 травня 2010 року. Тоді до неї прийшли близько 2,1 млн людей. У ХХ столітті святиню виставляли всього чотири рази.

Відео дня