г

Святий апостол Тимофій був родом з Малої Азії. В 52 році його навернув до Христа святий апостол Павло.

Коли апостоли Павло і Варнава відвідали вперше Ликаонські міста, апостол Павло в Лістрі зцілив кульгавого від народження, і багато жителів міста увірували в Христа, серед них був і майбутній апостол, юнак Тимофій, а також його близькі.

Він став ревним учнем апостола, а згодом його постійним супутником і співробітником у проповіді Євангелія. Апостол Павло любив святого Тимофія і називав його в Посланнях своїм улюбленим сином.

Відео дня

У 65 році апостол Павло висвятив апостола Тимофія в єпископа Ефеської Церкви, якою святий Тимофій керував 15 років.

Святий Тимофій закінчив життя мученицьки. В Ефесі язичники здійснювали свято на честь ідолів і носили їхніми вулицями міста, супроводжуючи нечестивими обрядами та піснями.

Святий єпископ Тимофій намагався зупиняти і напоумляти засліплених ідолопоклонством людей. Язичники кинулися на святого апостола, били його, тягли по землі й, нарешті, побили камінням.

Мученицьку смерть за Христа святий апостол Тимофій сприйняв у вісімдесятому році.

Тропар

Благости научився и трезвяся во всех, благою совестию священнолепно оболкся, почерпл еси от сосуда избранного неизреченная и, веру соблюд, равное течение совершил еси, апостоле Тимофее, моли Христа Бога спастися душам нашим.

"УНІАН-Релігії"

Проект "Православні свята" реалізується за сприяння Київської Духовної Академії і Семінарії. При використанні матеріалу посилання на джерело обов'язкове.