ш

У Москві 3 лютого завершила роботу Архієрейська Нарада Руської Православної Церкви.

Як повідомляється на офіційному сайті УПЦ, архієреї піднесли до Бога молитву "про настання справедливого миру на землі України, який би зупинив трагічне кровопролиття, зберіг її від скорбот, а всіх, хто ненавидить один одного – привів до покаяння і взаємного прощання".

У своїй Постанові учасники наради закликали всіх, від кого це залежить, негайно докласти всіх зусиль для припинення кровопролиття, яке забирає людські життя. Також вони одностайно висловили підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та єпископату Української Православної Церкви в їх трудах по збереженню церковної єдності та подоланню розколів.

Відео дня

Було наголошено на важливості переходу до широкомасштабного діалогу задля припинення сучасного конфлікту, який би дозволив людям різних політичних поглядів і переконань, носіїв різних культур та мов спільно визначати майбутнє країни. При цьому важливо, щоб жодна з суспільних сил не була виключена з процесу прийняття рішень.

Всі чада Церкви закликаються до молитви за мир і посильної допомоги всім, хто невинно постраждав внаслідок військового конфлікту.