Грузинський Патріарх / pravoslavie.ru

Грузинська Православна Церква відзначила 41 рік від дня інтронізації Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II.

Святкова служба у зв'язку з цією датою 25 грудня пройшла в кафедральному соборі Светіцховелі, повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на "Кавказ Online".

Разом з Патріархом у богослужінні взяли участь і члени Синоду.

Відео дня

Ілія II отримав привітання від пастви та членів уряду – на службі були присутні президент Грузії Саломе Зурабішвілі та прем'єр-міністр Мамука Бахтадзе.

«Я хочу привітати всіх православних – сьогодні виповнився 41 рік від дня інтронізації Патріарха Грузії. За цей період збудовано, реставровано, відновлено дуже багато монастирів і церков. Це дійсно безпрецедентна епоха відродження в історії Грузії. Я з великою повагою хочу подякувати Патріарху за той внесок, який він вносить у справу формування грузинської держави», – сказав Бахтадзе.

Ілія II був обраний Католикосом-Патріархом Всієї Грузії у віці 44 років в 1977 році. Його інтронізація відбулася 25 грудня 1977 року. До того часу у Грузинській Православній Церкві було 15 єпархій та понад 30 чинних храмів.

На сьогодні у ГПЦ 46 єпархій на території країни, близько двох тисяч діючих церков і монастирів і близько трьох тисяч духовних осіб, монахів та монахинь.