протоиерей Николай Несправа по приглашению Святейшего и Блаженнейшего Католикоса-Патриарха всея Грузии Илии II

В останні дні січня настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Іверська» Дніпропетровська Микола Несправа на запрошення Святішого і Блаженнішого Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II брав участь у святкуванні пам'яті святої рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії.

Його Святості Ілії II була подарована Іверська ікона Божої Матері з зображенням храмового ансамблю на честь ікони Божої Матері «Іверська» Дніпропетровська, яка буде знаходитися в Сіонському кафедральному соборі Тбілісі.

В особистій бесіді з о. Миколою Святіший Патріарх Ілія II висловив підтримку українському народу. Він розповів про те, що грузинський народ у свій час пережив війну і громадянське протистояння і тому як ніхто інший розуміє біль та скорботу українського народу.

Відео дня

Вся Грузинська Православна Церква молиться про мир в Україні.

Патріарх Ілія II передав у дар ікону св. вмч. Георгія Побідоносця з часткою мощей, ікону святої рівноапостольної Ніни, просвітительки Грузії, старовинний грузинський наперсный хрест, ікону з часточкою мощей преподобносповідника Гавриїла Ургебадзе і прапор Грузинської Православної Церкви.

"Православіє в Україні"