Грузинський Патріарх / 1tv.ge

Людина завжди має бути вдячною, не має забувати про Божу благодать.

Про це сказав у своїй недільної проповіді Католикос-Патріарх всієї Грузії Ілія II, повідомляє 1tv.ge.

«Євангеліє, яке ми читали сьогодні, вказує на те, що людина завжди має бути вдячною, не має забувати про Божу благодать, не забувати дякувати Богу. Ми в наших молитвах сказали лише – дай Господи, порадуй Господи. При кожному скруті ми просимо Господа про допомогу.

Відео дня

Сьогоднішнє Євангеліє розповідає про те, як десять хворих проказою зустріли Спасителя, і сказали йому – Іісусе, Вчителю, помилуй нас, грішних, і Спаситель каже їм — ідіть і покажіться своєму Вчителю. Такий порядок був, якщо духівник підтвердить, що людина одужала, то вона ставала вільною від хвороби. Вони пішли до свого наставника і дорогою очистилися.

Один із них повернувся до Спасителя, впав на коліна і подякував Господу. Господь каже: «Адже всі 10 одужали, де ж інші дев'ять?». Ми часто робимо це, отримуємо допомогу від Господа і не дякуємо Господу», – сказав Патріарх.

Як нагадав Іллі II, 23 грудня він був обраний Католікосом-Патріархом Грузії, і, як сказав Патріарх, він вдячний віруючим, які допомогли йому нести важкий хрест, покладений Господом.

«Я вдячний Господу за те, що Господь поклав на мене цей важкий хрест. Господь, який дає хрест, дає і силу нести той хрест. Слава і подяка Господу, і я вдячний вам, мій люблячий прихід. Без вашої допомоги та підтримки я не зміг би нести цей хрест протягом стількох років. Слава і спасибі Господу», — сказав Ілія II.