9

На Афоні нетлінним виявлено тіло покійного півтора місяці тому насельника обителі.

Як повідомляє портал «Руський Афон», диво сталося в Кавсокалівському скиту на Святій Горі Афон. Тіло отця Стефана через півтора місяці з моменту смерті не мало ознак тління і не мало неприємного запаху, як ніби подвижник помер кілька годин тому.

Отець Стефан протягом сорока років трудився в одній із сорока пустельних келій скиту, присвяченій Трьом Святителям. В останні роки він мало спілкувався з братією, а коли це траплялося, нерідко критично висловлювався про різні сторони сучасного життя.

Відео дня

Як повідомляє портал Romfea.gr, отець Стефан був знайдений мертвим у своїй келії. Отці Кавсокалівського скиту, які виявили тіло, свідчать, що його не торкнулося тління.

Отець Стефан, як свідчать отці обителі, не мав у своїй келії не тільки ліжка, але і ковдри, спав на голих дошках і невідомо чим харчувався. Він спочив на 75-му році життя і був похований, як чернець Великої Лаври, до якої приписаний Кавсокалівський скит.

Скит «Кавсокалівія», розташований неподалік від Великої Лаври, має широку популярність завдяки святому старцю Порфірію Кавсокалівіту (+1991), котрий подвизався тут.

Правмір