1

На сайті Запорізької єпархії УПЦ опубліковано розпорядження правлячого архієрея «Про звершення в Запорізькій єпархії УПЦ заупокійних богослужінь у зв'язку з трагедією в Маріуполі».

У зв'язку з трагічними подіями, що відбулися 24 січня 2015 року в містах Донецьку та Маріуполі архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука благословив духовенству «звершити заупокійні богослужіння в пам'ять про невинноубієнних братів і сестерер у Христі», а також «неухильно звершувати молитву про мир в Україні під час Божественної літургії».

Також владика нагадав про необхідність молитви за угодою про мир в Україні - щодня о 21.00.

Відео дня

Крім цього правлячий архієрей закликав віруючих «взяти на себе подвиг посту - в дні братовбивчої війни обмежити себе по силам і розумінням хоча б в чомусь заради Господа».

Молитва о прекращении междоусобныя брани 

Господи Иисусе Христе Боже наш, призри милостивным Твоим оком на скорбь и многоболезненный вопль чад Твоих, в земле украинстей сущих.

Избави люди Твоя от междоусобныя брани, утоли кровопролития, отврати належащия беды. Лишенныя крова введи в домы, алчущия напитай, плачущия утеши, разделенныя совокупи.

Не остави стадо Свое, от сродник своих во озлоблении сущих, умалитися, но скорое примирение яко щедр даруй. Ожесточенных сердца умягчи и к Твоему познанию обрати. Мир Церкви Твоей и верным чадам ея подаждь, да единем сердцем и едиными усты прославим Тя, Господа и Спасителя нашего во веки веков. Аминь.

"Православіє в Україні"