Митрополит Онуфрій  / news.church.ua

Неправильні поняття про Бога не дають людині можливості пізнавати Бога, Який завжди поруч із нами.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій за богослужінням у день річниці архієрейської хіротонії, повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Пояснюючи вірним деталі євангельського оповідання, яке читалось за Літургією, Блаженніший Владика звернув увагу на поведінку начальника синагоги. Цей начальник побачив чудо зцілення невиліковно хворої – побачив, що звершилося те, що тільки Бог може зробити, але, замість того, щоб зрадіти, подякувати Спасителеві, він обурився і почав ображати і Спасителя, і людей.

Відео дня

“Чому він так себе вів?”, – запитав Предстоятель і пояснив: “Тому, що він не мав правильного поняття про Бога. У іудеїв зберігалось вчення про Месію, але вчення було спотвореним людськими бажаннями, людськими домислами: іудеї чекали Месію, який в славі прийде, який всі народи покорить іудеям, а їх поставить над всіма царями”.

Саме тому, за словами Архіпастиря, коли Спаситель сказав, що Його Царство не від цього світу, то іудеї возненавиділи Його і розіп’яли. “Начальник синагоги мав таку неправильну віру і тому він не впізнав Бога, він не зрозумів, Хто перед ним стоїть, і від цього незнання почав неправильно себе поводити перед Богом і навіть ображати Його”.

Правильне розуміння волі Божої дуже важливе, підкреслив Блаженніший Владика, оскільки допомагає пізнавати Господа, “Який завжди поруч з нами, Який часто відвідує нас особливими милостями, щедротами, благодаттю”.

Предстоятель також наголосив, що пізнаючи промисл Божий, людина стає вдячною Йому: “Тоді вона стає красивою, величною, світлою, благородною”. Натомість, за словами Митрополита Онуфрія, “коли людина не має правильних понять про Бога, тоді вона стає хулителем Бога”.