ш

Федерація єврейських громад Росії (ФЕОР) запускає масштабну програму з увічнення пам'яті жертв Великої Вітчизняної війни, повідомляє РИА Новости.

"Наш проект присвячений усім жертвам тих подій, не тільки євреям", - заявив президент ФЄОР Олександр Борода. Він додав, що в розпорядженні ініціаторів проекту є точні координати місць на карті Росії, де під час окупації проводилися масові розстріли та поховання, в основному це західні райони - Смоленська, Брянська та інші області.

"У місцях масових розстрілів єврейського населення, як відомо, знищувалися часто не тільки євреї. Найчастіше нацисти розстрілювали тих, хто переховував у себе євреїв, надавав їм допомогу, розстрілювали також офіцерів і полонених червоноармійців, комуністів, партизанів і підпільників, серед яких були люди самих різних національностей ", - повідомив президент ФЄОР.

Відео дня

Олександр Борода підкреслив, що увічнення пам'яті жертв - це "величезний крок у боротьбі проти спроб переписати підсумки Другої світової війни", а новий проект спрямований на те, "щоб не допустити повторення найжахливішої трагедії минулого століття".