е

У свято Хрещення Господнього архієпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан звершив Божественну літургію в нижньому храмі на честь Новомучеників і сповідників Руської Церкви Богоявленського кафедрального собору. У цей день головний храм міста відзначив своє престольне свято, повідомляє сайт Горлівської та Слов'янської єпархії.

Незважаючи на те, що в минулий день Горлівка піддалася масованому артилерійському обстрілу, помолитися за святковим богослужінням у соборі прийшло багато городян.

Після літургії архієпископ Митрофан звершив чин великого освячення води в Благовіщенській каплиці на території собору. Після закінчення богослужіння владика звернувся до віруючих горлівчан з проповіддю:

Відео дня

«У сьогоднішній день, торкаючись до благодаті, будемо молитися, щоб ми перш за все, незважаючи ні на які зовнішні обставини, не відмовилися від моралі, не перестали бути людьми, не подумали, що раз війна - значить, все можна, значить, немає совісті , немає правди, заповідей, людських стосунків, всього того, що робить нас людьми. Сильним може бути тільки та людина, яка спирається на моральний духовний закон, на виконання заповідей Божих, який волю Божу і правду ставить вище за все у своєму житті. І це і є найголовніша перемога в житті - залишитися вірним Богові навіть у таких обставинах, в яких ми з вами знаходимося сьогодні».