8

18 січня в галереї «Соборна» відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс пісенного мистецтва «Різдвяні октави». На свято пісні та музики зібралися діти з різних куточків України – всього  близько 30 колективів та виконавців. Цього разу темою фестивалю стали українські традиції, повідомляє сайт Галерея "Соборна".

Відео дня

Відкрила фестиваль його засновниця та президент Людмила Рабінович.

З вітальним словом виступив Голова Парафіяльної ради Кафедрального собору УПЦ єпископ Бородянський Варсонофій. Владика передав благословіння Блаженнішого Митрополита Онуфрія, привітав усіх учасників фестивалю зі Святками і наступаючим святом Богоявлення та вручив пам’ятні подяки члени журі та керівникам колективів фестивалю.

Розпочали фестиваль колоритною колядкою гості з Івано-Франківщини – дитячий фольклорний ансамбль «Струмочок Покуття». Зі святковим вітанням на сцені галереї також виступили ансамбль народного танцю «Промені Хорса» київського будинку дитячо-юнацької творчості «Дивоцвіт» та Народний фольклорний ансамбль “Маків Цвіт”.

Підтримав юні таланти особливий гість фестивалю – співак та композитор Владислав Зайцев, який виступив зі своєю піснею «В Україну закоханий я».

У своїх виступах юні учасники фестивалю-конкурсу передавали свою щиру любов до рідної землі, красу української душі та неповторність національних традицій.

Під час фестивалю для дітей діяли різноманітні майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва.