Видача продуктових наборів біля храму св. прав. Іоанна Кронштадтського м. Перевальська.

Співробітники Синодального відділу з благодійності РПЦ передали 1,5 тисячі продуктових наборів пенсіонерам, сім'ям з дітьми-інвалідами та іншим нужденним жителям міста Алчевська, Перевальська та села Ящиково Перевальського району, повідомляє diaconia.ru

27 грудня співробітники Синодального відділу на запрошення митрополита Луганського і Алчевського Митрофана виїхали до Луганська. Попередньо в Ростові-на-Дону були закуплені продукти харчування на суму 567 000 523 рубля. У закупівлі і доставки допомоги взяли участь співробітники Відділу з благодійності Ростовської-на-Дону єпархії. 28 і 29 грудня придбані продукти були розфасовані на 1500 наборів. У кожен набір увійшли упаковки рису, макаронів, борошна, м'ясні та рибні консерви, зелений горошок, соняшникова олія, згущене молоко, чай.

29 грудня близько 200 продуктових наборів співробітники Синодального відділу з благодійності роздали у Свято-Володимирському храмі Алчевська. Набори отримали парафіяни храму і близько 70 сімей з дітьми-інвалідами - підопічні церковного центру для дітей-інвалідів, який діє при храмі.

Відео дня

Того самого дня близько 300 продуктових наборів було передано мешканцям міста Перевальська. На території храму святого праведного Іоанна Кронштадтського в Перевальську організовано щоденне годування нужденних: допомога отримує 200-250 осіб на день.

30 грудня гуманітарний вантаж (більше 700 порцій) був направлений у храм мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії міста Алчевська. При цьому храмі організована трапезна для людей, що опинилися у важкому становищі. За словами настоятеля, кожен день харчування отримує 300-350 чоловік. 120 наборів були видані священику Геннадію Полуніну з храму Антонія і Феодосія Києво-Печерських у селищі Ящиково Перевальського району для передачі найбільш нужденним жителям селища і парафіянам.

Синодальний відділ з благодійності планує продовжити передачу гуманітарної допомоги нужденним в єпархіях Української Православної Церкви.