1

Миротворча місія Української Православної Церкви 30 грудня визволила з Донецька двох українських військовополонених збройних сил України.

Як повідомив “УНІАН-Релігії” перший проректор Київської духовної академії і семінарії протоієрей Сергій Ющик, зустріч з рідними і близькими визволених військових відбудеться 31 грудня о 10.00 в Києво-Печерській лаврі (корпус 70-А).

С.Ющик розповів про те, що сьогодні у Донецьку внаслідок переговорів миротворчій місії УПЦ передали мешканців Волинської області: молодшого сержанта 51-ї бригади Юрія Потейчука, молодшого сержанта Святослава Савчука. Також УПЦ долучилася до процесу звільнення українського військовослужбовця Олександа Яслинського, що відбулося зусиллями волонтерскої групи “Патріот”.

Відео дня

“Переговори закінчились. Трохи замучені, але наших хлопців забрали. Зустрінуть Новий Рік з рідними. Хлопці їдуть зі мною у машині і почуваютьcя добре. Олександа Яслинського передали матері відразу, вони наразі у Слов’янську, потім поїдуть на Волинь. Юрія і Святослава привеземо у Київ, туди приїдуть їхні рідні – віряни УПЦ, за клопотанням яких ми організували цю місію”, - пояснив С.Ющик.

За інформацією С.Ющика визволені перебували у полоні з кінця серепня, а мобілізовані були у квітні.