Митрополит Онуфрій розповів, чому людина, яка не шанує Бога, не може любити Батьківщину / news.church.ua

Якщо ми хочемо блага своїй державі, своєму народові, то повинні любити, перш за все, Бога.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій під час проповіді в Чернігові, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як підкреслив Предстоятель, про те, що ми у своєму житті повинні перш за все любити Бога, нам нагадує святитель Феодосій Чернігівський, пам’ять якого вшановуємо. А його святе життя і нетлінні мощі говорять про те, що «той, хто живе з Богом, буде жити вічно».

Відео дня

«За роки свого земного життя, які Господь нам відводить, людина повинна засвідчити, що хоче пожати у вічності, причасником чому вона хоче бути: чи вічного життя, яке наповнене щастям, радістю і Божим благословінням, чи того існування, що наповнене хворобами, скорботами і сумом», — пояснює Блаженніший владика.

За словами Архіпастиря, правильно вести земне життя, правильно любити ближнього і свою землю нас вчить саме Бог, а виховується любов через виконання Божих Заповідей.

«Коли ми говоримо про Бога, але не виконуємо Його Заповідей, то не можемо Бога полюбити по-справжньому. Коли людина починає робити те, що їй каже Бог, виконувати Його волю, то пізнає, що Бог дійсно є Любов, що Бог є Добро, Бог є Милосердя, Бог є Життя. Коли людина це пізнає, то в людині возгоряється відповідна любов до Бога», — зазначив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Тому, за словами Владики, ті, хто сьогодні «б’ють себе в груди і доводять, що люблять Україну, але Бога не шанують, не можуть нічого і нікого любити».

Митрополит Онуфрій додав, що «не політики низводять благословіння на землю, а Бог і ті прості люди», які постійно моляться і творять Його волю.

«Коли ми будемо намагатися змушувати себе молитися, терпіти один одного, любити один одного, бути милостивими один до одного, то наше серце відкриється для Бога, і Боже благословіння буде на всіх нас і буде на тих, хто живе поруч із нами, на всій нашій землі. І Бог допоможе гідно провести нам своє земне життя, провести його так, щоб воно було для нас початком вічного блаженного життя на Небі, в якому й перебуває свт. Феодосій», — резюмував Предстоятель УПЦ.