Ікона святителя Луки написана до дня Собору Кримських святих, який Церква святкує 28 грудня

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павел передав у дар у Свято-Троїцький собор міста Сімферополь спеціально написану ікону святителя Луки Войно-Ясенецького.

Як повідомив у коментарі «УНІАН-Релігії» владика Павел, ікона була написана до дня свята Собору Кримських святих, що Церква відзначає 28 грудня, в подяку за чудо зцілення, яке сталося з ним в березні цього року.

Відео дня

Ікона написана для хресних ходів, її розмір 180х120 см.

Митрополит Павел вирушив в Сімферополь, щоб особисто передати ікону в Свято-Троїцький собор, де зберігаються мощі Луки Войно-Ясенецького, і подякувати святителю за його допомогу.

Намісник лаври розповів про історію написання ікони.

«У моєму житті останні два роки були найважчими. Спочатку в крові знайшли миш'як і ртуть. Але проблеми зі здоров'ям не закінчилися. В мій організм потрапила рідкісна інфекція - такий діагноз поставили мені в Австрії на початку березня цього року. Туди мене відвезли з діагнозом "загадковий хворий". Так було написано в історії моєї хвороби.

Там, в австрійській лікарні, на три дні мені скасували прийом усіх ліків, щоб провести дослідження, зробити аналізи. Всі ці три найважчих дні біля мене був святитель Лука Войно-Ясенецький. Я бачив його. Він стояв біля мого ліжка в лікарняній палаті. Через три дні мені поставили діагноз і прокапали першу крапельницю, після чого, чудове явління Луки Войно-Ясенецького припинилося. Я не повинен був вижити. Але Господь милостивий. По молитвам святителя Луки мені стало краще, я пішов на поправку.

В подяку за своє зцілення я замовив ікону святителя Луки, щоб передати в собор, де зберігаються його мощі. На це я узяв благословення у Блаженнішого митрополита Онуфрія.

Моліться святителю Луці, просіть його допомоги. Якщо ми щиро молимося, ми отримаємо Божу милість і благодать», - сказав митрополит Павел.