В Олександро-Невській лаврі вшанували пам'ять святого князя Олександра Невського / lavra.spb.ru

День пам'яті святого благовірного князя Олександра Невського відзначили в Олександро-Невській лаврі.

У середу, 12 вересня, у день перенесення мощей святого князя Олександра Невського в Санкт-Петербурзі урочистості на честь небесного покровителя міста почалися з богослужінь у храмах. Божественну літургію в Казанському кафедральному соборі очолив митрополит Санкт-Петербурзький і Ладозький Варсонофій, повідомляється на сайті Олександро-Невської лаври.

По закінченні богослужіння архієреї та духовенство очолили молитовну ходу Невським проспектом від Казанського собору до площі Олександра Невського.

Відео дня

По головній магістралі міста були пронесені Казанська ікона Пресвятої Богородиці і доставлений вночі у Санкт-Петербург з острова Корфу ковчег із десницею святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського.

У Свято-Троїцькому соборі Олександро-Невської лаври Божественну Літургію очолив намісник монастиря єпископ Кронштадтський Назарій у співслужінні братії обителі у священному сані, духовенства та гостей Санкт-Петербурзької єпархії.

Після сугубої єктенії єпископ Назарій підніс молитву про припинення кровопролиття і воцаріння миру в Україні.

По закінченні Божественної Літургії хресний хід з мощами святого благовірного князя Олександра Невського пройшов до площі перед монастирем, де був відслужений молебень, який очолив священноархімандрит Свято-Троїцької Олександро-Невської лаври митрополит Варсонофій.

По закінченні молебню владика привітав присутніх зі святом і виголосив архіпастирське слово.