Голова Волинського православного братства тверезості iм. Іоанна Кронштадтського протоієрей Стефан Ярема (Волинська єпархія УПЦ) закликав суспільство створити тверезе середовище навколо військових, які повернулися із зони бойових дій.

Як повідомляє кореспондент "УНІАН-Релігії", про це йшлося сьогодні на круглому столі в УНІАН на тему ”Психологічні і духовні проблеми військових і їхніх родин: як повернути мир в душі?”, участь в якому взяли представники державних органів, духовенства та волонтерських організацій.

Організатором заходу виступила Українська Православна Церква.

Відео дня

«Я закликаю суспільство створювати навколо бійців, що повертаються з АТО, тверезе середовище і не дозволяти їм «повертати мир в душі» шляхом вживання алкоголю», – сказав Ярема.

Натомість, за його словами, у сім’ях бійців має бути створене особливе тепло і розуміння того, що до них з зони бойових дій повернулася вже зовсім інша людина.

«Ми знаємо, що алкоголь впливає на особистість і руйнує її, а що говорити можна в такому випадку про людину, яка поранена війною і в якої сліди війни не загоїлися… Можуть бути невідворотні наслідки. Через те я закликаю всіх, аби ми створили тверезе середовище буття для тих людей, які повертаються із зони АТО. Людина може легко зірватися після того, що пережила під час бойових дій», - наголосив священнослужитель.

Як зазначив настоятель Свято-Воскресенського храму загиблих і ветеранів Афганістану протоієрей Сергій Ющик, проблеми духовні та психологічні починаються саме після повернення з зони бойових дій в мирне життя.

«Хочеться звернутися зараз до всіх. Мир – це не справа декількох воїнів, декількох добровільних загонів. Мир – це справа всіх людей, як на фронті, так і в тилу. Якщо люди повертаються сюди і бачать, що нашої любові, пошани, поваги вистачає на всіх, вони зможуть залікувати свої опалені душі», - зазначив Ющик.