У Стефано-Махриському монастирі відзначили 665-річчя заснування та 25-річчя відродження обителі / stefmon.ru

У день пам'яті святителя Варлаама, єпископа Суздальського і Таруського, Махриського чудотворця, 3 вересня, Патріарх Кирил відвідав Свято-Троїцький Стефано-Махриський ставропігійний жіночий монастир у селі Махрі Олександрівського району Володимирської області.

У 2018 році виповнилося 25 років від дня відновлення чернечого життя у Махриській обителі, а також 665 років від часу її заснування, повідомляє "Монастирський вісник".

/ stefmon.ru

Біля святих врат обителі Предстоятеля Руської Православної Церкви зустрічали настоятелька обителі ігуменя Єлисавета (Жегалова), насельниці та вихованки монастирського притулку для дівчаток.

Відео дня
/ stefmon.ru

У храмі Живоначальної Трійці монастиря, де покояться мощі святителя Варлаама, Патріарх звершив Божественну літургію. До 25-річчя відновлення чернечого життя у Троїцькому храмі завершені ремонтно-реставраційні роботи і розпис стін.

/ stefmon.ru

Після сугубої єктенії Патріарх Кирил звершив молитву про мир в Україні.

По закінченні Літургії Патріарх звершив славлення біля чесних мощей святителя Варлаама, Махриського чудотворця. У лику місцевошанованих святих Володимирської єпархії єпископ Суздальський і Таруський Варлаам був прославлений у день пам'яті преподобного Стефана Махриського 27 липня 2000 року.

На завершення Патріарх Кирил відвідав Стефановський храм, де вклонився чесним мощам преподобного Стефана Махриського.