Сестри милосердя активно опікуються бідними, хворими, людьми похилого віку / kremen-eparh.org

У День вшанування пам’яті преподобномучениці Рафаїли Чигиринської у Свято-Троїцькому храмі села Березова Рудка Пирятинського району на Полтавщині відбулася посвята у Сестри Милосердя ще 7 прихожан Храму.

Сестри активно опікуються бідними, хворими, людьми похилого віку, а також "ніжною опікою знаходять стежку до сердець людей", яким разом з тілесною допомогою  потрібна і моральна-духовна підтримка, повідомляє сайт Кременчуцької єпархії УПЦ.

Чин посвяти звершив настоятель храму протоієрей Василій Сіренко. Під час Літургії, яка була відслужена з нагоди Свята, священик виголошував спеціальні молитви, в яких просив Господа дати сил і терпіння рабам Божим, які взяли на себе важкий хрест Сестер Милосердя.

Відео дня

Священик наголосив, щоб Господь дав всім сили виконати Благословіння - допомагати Свято-Троїцькій громаді побудувати Свято-Троїцький жіночий монастир. Всі прихожани щиро привітали Сестер і заспівали разом з церковним хором Многая літа.

По благословінню архієпископа Кременчуцького і Лубенського Миколая у селі Березова Рудка в березні 2017 року було засновано Просвітницький Центр і Сестринство  на честь преподобномучениці Рафаїли, ігумені Чигиринської.

Сестри милосердя посвячуються ділам милосердя і любові до ближнього, дбати про красу свого храму і території, що навколо.