1

19 грудня після закінчення Божественної літургії в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці в Москві, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил зустрівся з дітьми з Новоазовського району Донецької області. Про це повідомляє прес-служба Патріарха.

У складі групи - учні воскресної школи при храмі святителя Миколая Чудотворця в місті Новоазовську і при Олександро-Невському храмі в селі Червоноармійському, переможці творчого конкурсу «Різдвяна мрія», а також діти з малозабезпечених сімей.

Патріарх Кирил звернувся до дітей: «На вашу долю випали важкі часи. Мало хто з ваших однолітків бачив стільки горя і страждань, скільки ви бачили. Дай Бог, щоб ці страждання не озлобили ваші серця, але, навпаки, відкрили перед вами велику силу і мудрість Божественних слів Спасителя: іго Моє благо і тягар Мій легкий (Мф. 11:30). Якщо ми приймаємо в серце Господа, якщо віримо в Нього, якщо йдемо по життю за Його словами, та наш тягар стає легким. Нехай Господь у вашому майбутньому житті компенсує біль і всю скорботу, яку ви і ваші тата й мами випробували на землі Донбасу. Бережи вас Господь!»

Відео дня

Предстоятель благословив юних жителів Донецької області і вручив кожному подарунок. Діти піднесли Його Святості свої подарунки.