о

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звернувся з посланням з нагоди свята святителя і чудотворця Миколая та проведення акції «День милосердя й співчуття до всіх,  хто в кайданах ув'язнення перебуває.

"... Житіє святителя Миколая свідчить про його швидке заступництво і позбавлення від смертної кари обмовлених і неправедно засуджених трьох чоловіків. Відтоді і донині саме до цього святого, як до свого ходатая і покровителя, хто в кайданах ув'язнення перебуває. Соборна молитва про ув'язнених і пастирська участь Церкви в їхніх долях - давня традиція, що протягом століть існувала в нашому народі. Сьогодні вона відроджується і знову наповнюється споконвічним змістом.

У поточному році саме до цього свята приурочена акція «День милосердя і співчуття до всіх, хто в кайданах ув'язнення перебуває» ...

Відео дня

Гріховні звички, вкорінені в серцях в'язнів, тривале спілкування в кримінальному середовищі і тяжкі злочини часом посилюють владу зла над людьми і це є показником загального духовного нездоров'я суспільства. Ось чому піклування про ув'язнених не може бути покладено тільки на представників особливих державних служб. Ніякі психологічні технології та соціальні програми з повернення ув'язнених у суспільство не можуть дати бажаного результату без покаяння, усвідомлення і прийняття самими ув'язненими в якості керівництва в житті євангельської моральності і заповідей Божих, на яких грунтуються закони, покладені в основу людського буття.

Господь і Бог наш Ісус Христос, Який «є людям Спаситель, найбільше ж для вірних» (1 Тим. 4:10), предстательством святителя і чудотворця Миколая нехай дарує духовно-моральне оновлення всім ув'язненим.

Будемо за призовом апостола Якова робити добрі справи, пам'ятаючи, що «віра без справ мертва» (Як. 2:26), а також «молитися один за одного, щоб зцілитися» (Як. 4:16)".

Повний текст послання можна прочитати тут