1

Українська Православна Церква, УПЦ Київського Патріархату не ведуть офіційний діалог. Про це сказав керуючий справами митрополит Бориспільський, Броварський Антоній у коментарі сайту "Православне життя".

"Рішенням Священного Синоду УПЦ наприкінці лютого нинішнього року була створена комісія для підготовки такого діалогу. Однак, на жаль, після цього відносини між громадами нашої Церкви і представниками Київського патріархату помітно погіршилися. Тому і сьогодні початок діалогу виглядає досить проблематичним", - зазначив владика Антоній.

Водночас він звернув увагу на те, що "це не означає відсутності контактів між представниками УПЦ і УПЦ КП".

Відео дня

"Ми регулярно зустрічаємося в рамках Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, разом беремо участь у роботі наукових конференцій, у протокольних державних заходах. Ми закликаємо вірних УПЦ проявляти справжню християнську любов по відношенню до наших братів, які перебувають поза спілкуванням зі світовим Православ'ям. В умовах збройного конфлікту на Сході України ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зберегти в країні міжконфесійний та міжрелігійний мир", - закликав митрополит Антоній.