е

У зв’язку зі збільшенням кількості переселенців зі Сходу України, які потребують допомоги, волонтерами Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань був створений Центр гуманітарної допомоги, метою якого є надання психологічної підтримки, сприяння соціальній адаптації постраждалих, повідомляє blago.church.ua.

У теперішні нелегкі часи люди потребують не тільки благодійної підтримки продуктами харчування, одягом чи побутовими речами. Найчастіше до відділу звертаються переселенці – а їм треба жити далі та обживатися на нових місцях проживання. У зв’язку з цим Центр гуманітарної допомоги почав надавати психологічну підтримку, сприяти соціальній адаптації постраждалих та підтримувати закупкою медичних препаратів. Центр допомагає й у пошуках роботи та даху над головою.

Як приклад, 8 грудня відділ допоміг родині переселенців у складі з 5 осіб знайти нове житло. Також співробітники відділу забезпечили родину необхідними речами, надали транспорт і доставили до нового місця проживання.

Відео дня

Однак не варто думати, що Центр гуманітарної допомоги підтримує лише переселенців. Тут можуть отримати допомогу всі, хто її потребує.