11 листопада, у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій провів щорічне зібрання духовенства Київської єпархії.

На зібранні були присутні 633 представника духовенства, серед яких — Керуючий справами УПЦ, Ректор КДА і С, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, 9 вікарних архієреїв Київської Митрополії, 3 ігуменії ставропігійних жіночих монастирів, 13 намісників чоловічих монастирів, 6 ігуменій жіночих монастирів, 572 клірики і 30 представників від мирян Київської єпархії.

Відео дня

Зібрання розпочалося із заупокійної літії за спочилим у минаючому році Блаженнішим Митрополитом Володимиром та кліриками єпархії. Його Блаженство розповів про життя єпархії за минулий рік, спорудження нових храмів, про участь духовенства та мирян єпархії в суспільно-політичному житті країни і, зокрема, моральну і матеріальну допомогу бійцям Української Армії, вимушеним переселенцям та постраждалим у зоні АТО.

Єпархіальні збори обрали склад Єпархіальної ради та Єпархіального церковного суду. Нововообрані члени Єпархіального церковного суду склали присягу перед вступом у свої обовязки.

Глава УПЦ оприлюднив статистичні дані про структуру Київської єпархії.

Згідно підсумкового звіту про діяльність єпархії у 2014 році її структура розподілена на 6 вікаріатств (3 міських і 3 обласних).

У єпархії діє 388 парафій, які об’єднані в 33 благочиння, у тому числі одне монастирське.

На парафіях та в монастирях несуть пастирське служіння 844 клірики: 586 священиків, 80 дияконів та 178 ченці у священному сані.

На території єпархії функціонує 21 монастир: 13 чоловічих (у тому числі Києво-Печерська лавра) та 8 жіночих. У монастирях несуть чернечий послух 794 осіб: 296 у чоловічих та 498 у жіночих.

Після вирішення організаційних питань Блаженніший владика відповів на чисельні запитання духовенства.

Прес-служба Української Православної Церкви