Андріє-Володимирський храм при Кафедральному соборі УПЦ відзначив своє 5-річчя / sobor.in.ua

У вівторок, 24 липня, виповнилося п'ять років з моменту освячення Блаженнішим митрополитом Володимиром нового храму при Кафедральному соборі УПЦ.

У неділю, 29 квітня, в Андрія-Володимирському храмі урочисто відзначили престольне свято, повідомляється на сайті Кафедрального собору УПЦ.

/ sobor.in.ua

Урочисті богослужіння почалися напередодні ввечері - єпископ Бородянський Варсонофій очолив всенічне бдіння.

Відео дня

З самого ранку в Андріє-Володимирському храмі був відслужений молебень з освяченням води. Молебень був попередньою радістю, що передбачала святкову Божественну літургію.

/ sobor.in.ua

Архієпископ Боярський Феодосій очолив святкову Божественну літургію.

Після читання Євангелія владика Феодосій звернувся до віруючих зі словами архіпастирської проповіді.

«День пам'яті рівноапостольного князя Володимира - дуже знаменна дата для Української Православної Церкви, так як з Києва стала поширюватися християнська віра на Русі, і завдяки хрещенню київського князя Володимира покладено початок просвітництва слов'ян. Цей день не тільки важливий з релігійної точки зору, але також має історичну важливість для народу, це його витоки» - сказав владика Феодосій.

/ sobor.in.ua

Під час Літургії була зведена сугуба молитва за мир в Україні.

Після закінчення Літургії було звершено молебень перед іконою святого апостола Андрія Первозванного і рівноапостольного князя Володимира, після закінчення якого владики по черзі привітали всіх з престольним святом.

З благословення єпископа Бородянського Варсонофія, на честь п'ятиріччя Андріє-Володимирського храму були вручені церковні нагороди і подячні грамоти парафіянам, хористам, працівникам громади.

На парафіян після служби чекала святкова трапеза на церковному подвір'ї. На згадку про свято всім парафіянам були роздані іконки зі святим рівноапостольним князем Володимиром.