а

Під час Різдвяного посту насельників Успенської Києво-Печерської лаври запросили відвідати Ужгородський міський територіальний центр соціального обслуговування.

Відео дня

Представників Лаври в Закарпатті гостинно зустрів настоятель споруджуваного Ужгородського Воскресенського чоловічого монастиря архімандрит Марк.

У центрі числиться чимало людей похилого віку. Близько 30-ти дідусів і бабусь, деяким з яких вже за 90 років, живуть у ньому постійно. Центр розпочав діяльність більше 20-ти років тому і в ньому вже є «старожили», яких співробітники установи понад 14 років оточують постійною турботою. Директор Юсковець Галина з незвичайною доброзичливістю провела гостей по всій будівлі, детально розповіла про діяльність закладу.

Літнім людям були передані святі ікони, продуктові набори та теплі шкарпетки ручної роботи, придбані на православній виставці, що проходить щорічно в Лаврі. Кожен з відвіданих вітав духовенство словами: «Слава Ісусу Христу».

* * *

Всі бажаючі надати посильну допомогу малозабезпеченим категоріям населення можуть звертатися в Соціальний відділ Києво-Печерської лаври, повідомляє сайт lavra.ua.