Івано-Франківська обласна рада планує передати приміщення храму Української Православної Церкви церковної громади Преображенського храму в Івано-Франківську у користування Київському патріархату. 

Як повідомив архієпископ Івано-Франківский і Коломийський Пантелеімон, 5 грудня відбулася чергова сесія обласної ради, на якій було прийнято звернення до міського голови Івано-Франківська «Про виселення  Православної Церкви Московського Патріархату з приміщення на вул. Чорновола, 6».

Відео дня

Водночас депутати звернулись з проханням до міського голови надати дане приміщення у користування Київському патріархату, мотивуючи це тим, що “Московський патріархат має новозбудоване приміщення і свою парафію, а Київському Патріархату потрібно ще мінімум чотири приміщення. Та й для дитсадків приміщення не вистачає”. Запит підтримало 59 обласних обранців.

“Релігійна громада Преображенського храму, який знаходиться у даному приміщенні, та всі православні віруючі глибоко схвильовані й обурені безпідставнимиі антинародними діями депутатв”, – зазначив владика Пантелеімон. 

Архієпископ Івано-Франківский і Коломийський Пантелеімон звернувся до Предстоятеля Української Православної Церкви митрополита Онуфрія з проханням про молитви за віруючих, які зазнають утисків з боку представників Івано-Франківської обласної ради.

За інформацією офіційного сайта УПЦ