1

Всі проблеми, з якими стикається людина у своєму житті, пов'язані з порушенням духовного закону. Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич) в інтерв'ю сайту "Православіє і життя".

"Всі знають, що краще не жартувати з кримінальним кодексом, а закон духовний порушують, не замислюючись про можливі катастрофічні наслідки цього. І хоча здається, ніби вибираючи шлях беззаконня, людина нівелює дію закону духовного, насправді це не так. Незалежно від нашого вибору, закон діє, хоч і не моментально, нехай і не дуже явно, але завжди і для всіх", - підкреслив митрополит Антоній.

"Духовний закон - це голос самого Бога, який ми чуємо у своєї совісті, і який звучить через Святе Письмо, Його святі заповіді. Всі проблеми, з якими стикається людина у своєму житті, пов'язані з порушенням цього закону, бо він даний для того, щоб ми жили повноцінним життям, виконуючи заповіді і перебуваючи в згоді зі своєю совістю", - сказав керуючий справами УПЦ.

Відео дня

"Переступаючи духовний закон, людина позбавляється не просто внутрішнього спокою, але самих основ буття. Відбувається розпад особистості, виникає відчуття порожнечі, незадоволеності життям, і в кінцевому підсумку ця чорна діра поглинає людину. Щоб цього уникнути, потрібно пам'ятати, що закон даний через нашу недосконалість, яку треба виправляти. Ми маємо жити в гармонії з Богом і людьми, зі своєю власною совістю. Творіння повноцінної духовної особистості, досягнення повноти буття неможливі без виконання духовного закону", - підсумував митрополит Антоній.