Фото: Донецкая епархия УПЦ

У Донбасі мирні жителі потребують не тільки гуманітарної допомоги, алк й чіткого розуміння того, що їх чекає в майбутньому. Про це прес-секретар Донецької єпархії Української Православної Церкви протоієрей Георгій Гуляєв сказав в інтерв'ю «УНІАН-Релігії».

«Головна біда - сьогодні люди не розуміють, що їх чекає в майбутньому - при будь-яких сценаріях вирішення конфлікту. Нанесені глибокі душевні рани, хтось втратив близьких, хтось втратив майно, хтось побував у полоні. Прощення, покаяння, бажання почути іншу людину і знайти якийсь компроміс, який би влаштовував людей - ось про що проповідують священики. Ми навчилися молитися під звуки обстрілів і просимо один у одного пробачення, сподіваючись, що на наступну службу зустрінемося знову разом. Ми навчилися цінувати не речі, а відносини, віддавати своє тим, хто втратив і загубився», - розповів отець Георгій.

Водночас він зазначив, що «необхідно розуміти, що ресурс, запас міцності Донбасу зменшується з кожним днем».

Відео дня

«Віруюча людина, звичайно, не помічає якоїсь недостачі: ми звикли постити, у нас немає великих претензій до одягу. Але все одно відчувається брак медикаментів... Без молитви, без втіхи життя у цьому регіоні може стати дуже-дуже важке. Тому ми тим і займаємося, що втішаємо і підтримуємо людей», - зазначив прес-секретар Донецької єпархії.

На думку отця Георгія, для УПЦ в Донбасі минулий рік став часом випробувань на твердість віри і принципів.

"Знаєте, ми завжди традиційно за богослужінням молилися про мир у всьому світі, але так щиро, як зараз, про мир ми ще ніколи не молилися", - сказав протоієрей Г.Гуляєв в інтерв'ю "УНІАН-Релігії".