Під час Літургії була піднесена молитва про мир в Україні та єктенія за спочилим Блаженнішим Митрополитом Володимиром / news.church.ua

Сьогодня, 5 липня, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин освячення храму на честь ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина» у селі Плюти на Київщині та Божественну літургію.

Також Він звершив літію за спочилим Блаженнішим Митрополитом Володимиром, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Баришівський Віктор, гості у священному сані, духовенство храму та віряни. На малому вході був удостоєний церковної нагороди клірик храму протоієрей Олександр Карнаух.

Відео дня

Під час Літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та сугуба єктенія за спочилим Блаженнішим Митрополитом Володимиром.

Після отпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив літію за спочилим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром (Сабоданом) та благословив усіх.

Владика Віктор звернувся до Блаженнішого Владики та подякував за спільну молитву. У свою чергу, Предстоятель привітав єпископа Віктора з 35-річним ювілеєм, а також із річницею хіротонії, та подарував на згадку про сьогоднішне Богослужіння панагію з прикрасами.

Також Блаженніший Митрополит Онуфрій нагородив орденами та грамотами благодійників храму в Плютах.