1

В Українській Православній Церкві заявляють про спробу захоплення храму рівноапостольної Марії Магдалини у селі Бадівка Острозького району Рівненської області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі УПЦ, 30 листопада у село Бадівка були завезені представники Нетішинської “Cамооборони”. Громадою УПЦ було прийняте рішення не відкривати  храм. Правоохоронці оточили храм і його громаду, відокремивши від агресивно налаштованих осіб. Щоб уникнути протистояння храм був опечатаний. 

ВІДЕО

Відео дня

Недільне Богослужіння проходило під відкритим небом.

За інформацією, поданою прес-службою, бойовики “Cамооборони” вигукували образи на адресу віруючих і штурмували кордон міліціі.

“Законних механізмів позбавити православну громаду с. Бадівка свого храму у представників УПЦ КП немає”, - зазначається у повідомленні на офіційному сайті УПЦ.

В УПЦ вважають, що нова хвиля міжконфесійної ворожнечі ініційована благочінням УПЦ КП в Острозькому районі. За зверненням громади УПЦ до правоохоронних органів по фактам спроб захоплення храму у селі Бадівка відкрито кримінальне впровадження. 

За словами настоятеля храму в с. Бадівка священика Віктора Максимчука, очолювана ним громада УПЦ на честь святої рівноапостольної Марії Магдалини розпочала будівництво церкви ще у 2000 році.

«У нашому храмі ми постійно молимося за Україну, читаємо акафісти за воїнів на сході. І люди, які ходять до нашого храму, є справжніми українськими патріотами», - наголосив він.

Водночас в УПЦ звертають увагу, що спроби захоплення храму святої рівноапостольної Марії Магдалини почалися відразу після підписання міжконфесійного меморандуму у Рівненській ОДА. Митрополит Рівненський і Острозький УПЦ Варфоломій публічно звернув увагу на спроби захоплення і відкликав свій підпис під документом.

Про події, що відбувалися 30 листопада у селі Бадівка Острозького району Рівненської області на офіційному сайті УПЦ КП не йдеться.