д

26 листопада архієпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан звершив Божественну літургію в храмі святителя Іоанна Златоустого в Костянтинівці, який цього дня відзначив престольне свято, повідомляє сайт Горлівської і Слов'янської єпархії УПЦ.

На запрічастном вірші благочинний протоієрей Андрій Чичеринда звернувся до парафіян та гостей храму з проповіддю, в якій закликав наслідувати святителя Іоанна Златоуста в християнському служінні ближнім.

Після закінчення Літургії відбувся святковий хресний хід.

Відео дня

Наприкінці богослужіння архієпископ Митрофан привітав настоятеля та парафіян з престольним днем і звернувся до присутніх з архіпастирським словом, в якому зазначив:

«Чому Бог іноді попускає несправедливості бути вище, ніж справедливість, неправді - вище, ніж правді? Відповідь на це питання може бути таким: дозволяє не Бог. Зло повстає проти правди. Диявол повстає проти тих, хто живе з волі Божої. Споруджує на них наклеп, гоніння, і завжди це робить однаково - хоче обмовити, вбити, щоб їх не було на землі. Він вживає силу й намагається довести, що за допомогою сили щось можна зробити. Але Бог не в силі, а в правді.

І, скільки б зло ні перемагало таким чином, добро все одно виявляється сильнішим. Скільки б не повставало зло, у нього ніколи не буде сили перемогти правду... Той, хто за допомогою зла хоче чогось досягти тут, на цій землі, хто за допомогою неправди хоче вирішити свої питання, чогось досягти, у підсумку завжди програє . Тому що Христос воскрес із мертвих. Апостоли своєю проповіддю просвітили весь всесвіт, і Римська імперія впала як язичницька держава, і відродилося як християнська проповіддю апостольською».