л

23 листопада, в 79-ту річницю від дня народження Блаженнішого Митрополита Володимира, у Духовно-просвітницькому центрі Кафедрального собору з любов’ю вшанували пам’ять Блаженнішого Владики. Цього дня в галереї «Соборна» відбулося відкриття фотовиставки, присвяченої пам’яті Митрополита Володимира.

На виставці представлені світлини Митрополита Володимира, зокрема з особистого архіву Митрополита Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександра, роботи керівника фотослужби Предстоятеля ієрея Максима Брусники, православного фотографа з Краматорська Ігоря Граченка, художниць Маргарити Головакіної та Жанни Рудницької.

Розпочався захід зі спільної заупокійної молитви за Блаженнішого Митрополита Володимира в храмі Всіх святих. Панахиду очолив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні Голови Парафіяльної ради собору єпископа Бородянського Варсонофія та священиків Київської єпархії.

Відео дня

На сцені галереї виступили відома співачка Анна Карамаврова, православний автор-виконавець ієрей Володимир Шинкарук та колектив «Соборний благовіст».

Після відкриття виставки в пам’ять Блаженнішого Митрополита Володимира у галереї “Соборна” відбувся благодійний обід. Блаженніший Владика немов невидимою рукою годував своїх духовних чад, в серцях яких він займав особливе місце. Благодійну акцію Духовно-просвітницького центру собору з неабияким ентузіазмом підтримали волонтери та постійний партнер галереї «Соборна» – ресторан «Харчевня» в особі його директора Тетяни Ястребової.

У День народження Блаженнішого Владики учасники заходу згадували світлі моменти життя рідної для нас усіх людини, його велику любов до Бога, до рідної землі та її благочестивого народу. Кожен зміг відчути, що духовно він досі з нами, і ми відчуваємо його молитви за нас.

Виставка пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира триватиме до 9 грудня.

soborna.church.ua