Сьогодні 23 листопада Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі на честь преподобних Антонія та Феодосія Києво-Печерської лаври.

Його Блаженству співслужили: митрополити -  Вишгородський і Чорнобильський Павел,  Феодосійський і Керченський Платон,  Вінницький і Барський Симеон, архієпископи -  Уманський і Звенигородський Пантелеімон,  Житомирський і Новоград-Волинський Никодим,  Городницький Олександр,  братія Києво-Печерської Лаври у священному сані. У недільній молитві також брали участь митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон і архієпископ Горловський і Словянський Митрофан.

Після Євангельского читання Його Блаженство звернувся до присутніх зі словами настанови:

Відео дня

«Господь каже «Будьте милосердні, як і Отець ваш є Милосердним!». Отець Небесний наказує світити сонцю над людьми добрими й злими, і вітри благосприятливі, і дощі розповсюджуються між усіма, цим Господь навчає нас, щоб ми любили будь-яку людину».

«Серед інших прикладів жертовної молитви, любові до ближнього і служіння йому ми також згадуємо нашого незабутнього Блаженнішого Митрополита Володимира, який би сьогодні святкував свій день народження.

Ми молимося сьогодні за спокій його душі, згадуючи цю прекрасну людину, цього доброго і люблячого Пастиря, який покладав душу за овець своїх і був ревнителем Святої Православної віри і вірним сином канонічної Церкви, який вболівав за тих, хто відійшов у розкол і молився за них. Ми просимо, щоб Господь простив Його Блаженству будь-який гріх, який він, як людина, міг зробити протягом свого життя на землі — чи словом, чи ділом, чи помислом — і щоб Господь прийняв його душу в оселі Небесного Царства, де немає ні  хвороби, ні скорботи — тільки життя вічне».

Після Божественної літургії Архіпастир у співслужінні єпископів та священиків відслужив заупокійну літію за Блаженнішим митрополитом Володимиром, якому б у цей день виповнилося 79 років.

Прес-служба Української Православної Церкви