т

Сьогодні Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років. На території Національного музею «Меморіал пам’яті жертв голодоморів в Україні» відбулася церемонія вшанування пам’яті загиблих.

У заході взяли участь: Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, голова КМДА Віталій Кличко, представники Церков, влади та громадськості.

т

У  вшануванні пам’яті жертв голодоморів взяли участь Предстоятель Української Православної Церкви Баженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та  митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин.

Звертаючись до присутніх Митрополит Онуфрій сказав, що однією з найжахливіших трагедій, які випали на долю українського народу в минулому столітті, став голодомор 1930-33 років. Україна пережила тоді страшний голод, який забрав життя мільйонів наших співвітчизників:

«Сумно усвідомлювати, що голод 1930-33 років був результатом свідомих дій тих, хто був тоді при владі. Безбожний режим вчинив страшний злочин проти власного народу».

«Сьогодні, коли ми намагаємось будувати нову Україну, ми маємо класти в її фундамент християнські моральні цінності і саме християнською мораллю мають бути пронизані всі сфери нашого життя. Християнським має стати все наше суспільство, тільки в цьому запорука його успішного розвитку в майбутньому», - сказав Предстоятель УПЦ.

Під час церемонії також було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання  та акцію “Запали свічку”.

Насамкінець, присутні поклали до меморіалу квіти та запалені свічки.

Прес-служба Української Православної Церкви