За повідомленням правлячого архієрея Рівненської єпархії УПЦ митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія, представники УПЦ КП 15 листопада поновили спроби захоплення храмів в селах Птича Дубенського району та Бадівка Острозького району. Про це йдеться на офіційному сайті УПЦ.

"Ці провокації сталися на третій день після того, як за ініціативи Рівненської ОДА представники різних релігійних конфесій підписали меморандум, де у пункті четвертому йдеться про припинення захоплень православних храмів. Оскільки представники Київського Патріархату продовжують грубо порушувати укладений меморандум, митрополит Варфоломій 19 листопада заявив про відкликання підпису під меморандумом, як документом, який не приніс миру і стабільності для православних віруючих Рівненщини. Всю провину за порушення задекларованих домовленостей владика поклав на УПЦ КП", - йдеться на сайті.

Також митрополит Сарненській і Поліський Анатолій на офіційному сайті єпархії оприлюднив заяву про те, що ознайомившись із наведеними митрополитом Варфоломієм фактами правопорушень на Рівненщині, він відкликає свій підпис під меморандумом.

Відео дня