л

20 листопада в Москві біля Кремлівської стіни відкрили і освятили пам'ятник імператору Олександру І, повідомляє прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі.

Перед початком церемонії в Патріарших покоях Кремля глава держави привітав із днем народження Святішого Патріарха Кирила, якому сьогодні виповнилося 68 років.

Монумент встановлений біля Кремлівської стіни поблизу Боровицьких воріт в Олександрівському саду, який був створений за указом імператора Олександра І.

Відео дня

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил звершив чин освячення пам'ятника. Співав хор Свято-Данилового монастиря.

По закінченні церемонії до присутніх звернувся Патріарх Кирил: «Олександр I був видатною особистістю, мав не тільки мудрість, військовий і дипломатичний талант, а й був людиною внутрішньо цілісною. Невипадково він у найважчий час зустрівся з преподобним Серафимом, прийшов до нього, щоб поговорити від серця до серця, явив себе патріотом і людиною, що любить свій народ і свою Церкву. Чудово, що в цьому місці в присутності глави держави ми сьогодні освятили пам'ятник видатному правителю землі Руської государю імператору Олександру Павловичу, з чим я всіх нас і вітаю».

Учасники заходу поклали квіти до монумента, оглянули архітектурно-скульптурну композицію та барельєфи пам'ятника.