м

З 24 по 27 листопада в Москві з благословення патріарха Московського і всієї Русі Кирила пройде ХІХ Міжнародний фестиваль кіно і телепрограм "Радонеж".

Фестиваль проводиться з 1995 року, щорічно в ньому беруть участь більше 200 кіно- і телерадіокомпаній з усього світу, повідомляє РИА Новости.

Цього року на фестиваль прислано 178 робіт із 7 країн. Серед них переважають документальні фільми - 135, а також 25 ігрових короткометражних фільмів, 10 анімаційних робіт і 16 телевізійних програм. Спеціальною комісією для конкурсу було відібрано 28 робіт, для телеконкурсу - 42, для конкурсу інформаційних програм -11 робіт.

Відео дня

"До участі в конкурсі приймалися фільми не тільки строго церковної тематики, фестиваль цікавлять роздуми художника-християнина про життя і смерть, про добре і вічне, про війну і мир, про красу і зло, про нашу історію і любові до батьківщини, про сучасні проблеми людства ", - повідомляють організатори.

За традицією, учасники фестивалю виберуть також кращий християнський фільм року. Лауреати фестивалю будуть нагороджені Срібною медаллю преподобного Сергія Радонезького.