о

18-19 листопада в Москві пройде перший Міжнародний з'їзд православної молоді, на який з'їдуться понад 10 тисяч представників церковних і громадських молодіжних організацій з різних країн.

Відкриття з'їзду відбудеться у вівторок 18 листопада, о 16.00, на території Всеросійського виставкового центру, де буде організована культурно-освітня програма для молоді.

Перед відкриттям форуму голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Виборзький і Приозерський Ігнатій здійснить в храмі Христа Спасителя Божественну літургію.

Відео дня

Другий день роботи з'їзду, 19 листопада, пройде в храмі Христа Спасителя, де в різних секціях пройде обговорення основних напрямків розвитку молодіжної роботи. Серед заявлених тем обговорення: апологетична місія молоді, православна молодь і протидія тероризму, організація молодіжних клубів, молодіжні лідери у церкві.

Також в храмі Христа Спасителя пройде презентація молодіжних проектів, які перемогли у конкурсному відборі, серед яких «Вахта пам'яті на Ельбрусі», «Георгіївські ігри», «Християнський правозахисний центр», «Єдиний центр дистанційної освіти молодіжних лідерів», «Школа «Віра і справа», «Старший друг», «Православна соціальна мережа Elitsy».

Завершиться з'їзд пленарним засіданням, на якому з доповіддю про перспективи та шляхи розвитку молодіжної роботи в Руській Православній Церкві виступить голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Ігнатій.