1

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил направив привітання учасникам форуму «За мир в Україні».

Організаторам та учасникам форуму «За мир в Україні»

(Україна, Київ, 14-15 листопада 2014 р.)

Відео дня

"Ваше Блаженство, дорогий Владика Онуфрій! Ваші Високопреосвященства і Преосвященства! Високоповажні отці, дорогі брати і сестри!

Сердечно вітаю організаторів та учасників форуму «За мир в Україні».

Ваша зустріч проходить у непростих обставинах життя сучасної України: сьогодні особливо значущим і актуальним бачиться збереження єдності суспільства та швидке примирення ворогуючих.

У всіх храмах Руської Православної Церкви щодня підносяться гарячі молитви до Господа про дарування благословенній українській землі, освяченої подвигами багатьох угодників Божих, довгоочікуваного, міцного і справедливого миру.

Відрадно, що до служіння миротворчості звернулися православні жінки. Любов і готовність до самопожертви є невід'ємними якостями християнської душі, що прагне уподібнитися до Свого Божественного Вчителя і Спасителя. До всякої людини, яка приклада зусилля з примирення ворогуючих, звернені слова Господа Ісуса: «Блажени миротворці: яко тії сини Божий нарекутся» (Мф. 5:9).

Важливо пам'ятати, що кожен християнин, незалежно від національної приналежності і політичних поглядів, покликаний зберігати вірність євангельським ідеалам і цінностям, головними з яких є любов до Бога і ближніх, прагнення до миру і добра.

Бажаю всім учасникам форуму міцного здоров'я та допомоги в майбутніх трудах, а народу України - якнайшвидшого набуття миру і благополуччя".

+КИРИЛ, ПАТРІАРХ МОСКОВСЬКИЙ І ВСІЄЇ РУСІ