о

12 листопада з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія з Ізюмської єпархії (Харківська область) розпочався хресний хід за мир у зоні бойових дій.

До складу миротворчої місії увійшли священики Київської єпархії перший проректор Київської духовної академії протоієрей Сергій Ющик, протоієрей Сергій Кисельов, ієрей В'ячеслав Яковенко, ієреї Андрій і Костянтин Дворові, а також група ветеранів-афганців. Хода супроводжує ковчег з частками чесних мощей 12 святих воїнів, а тому числі Георгія Побідоносця та Іоана Воїна.

Перед початком хресного ходу архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей у співслужінні духовенства звершив молебний спів, під час якого підносилися молитви про мир на Україні, примноження любові та злагоди в серцях, про припинення кровопролиття, ворожнечі і ненависті між людьми.

Відео дня

По закінченні молебню у своєму зверненні до вірних архиєпископ Єлисей підкреслив, що цей хресний хід покликаний об'єднати людей. «Тільки милосердя і поміч Божа здатні просвітити людський розум. Саме тому нам всім так важливо об'єднатися в молитві про припинення ворожнечі, про те, щоб не лилася кров, не гинули наші воїни і мирні громадяни. Ми повинні просити Господа, щоб у людей знайшлися сили для примирення і виходу з цієї складної ситуації», - зазначив архиєпископ.

Після богослужіння учасник хресного ходу відомий автор і виконавець православних пісень протоієрей Сергій Кисельов дав концерт.

Напередодні, 11 листопада, перед початком ходи голова Синодального відділа Украинской Православної Церкви по взаємодії з Збройними силами та іншими військовими формуваннями України митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин відслужив молебень у храмі Всіх святих воїнів української столиці.

Офіційний сайт УПЦ